kop
COSTADELSOL VAKANTIE WONINGEN
Costa Del Sol Vakantiewoningen • appartementen • villa's VAKANTIEWONINGEN

Home

Onze woningen

Belvilla (onze partner)

Costadelsol weer en info

Meer dan 15000 woningen
en persoonlijke begeleiding!

costadelsol woningen 

Verhuur vakantie appartementen en villa's Costadelsol

Vliegtickets

Autoverhuur

Linken

Over CDS rentals

Huis eigenaren

Indien u op de hoogte gehouden
wilt worden van ons laatste nieuws
kunt u ons volgen:
";
Costadelsol: Málaga Spanje
Málaga

Waarom Málaga bezoeken?

malaga plaza de toros

 

Velen voelen zich aangetrokken tot Malaga voor het weer, de stranden en natuurlijk om de geboorteplaats van Pablo Picasso

te bezoeken, maar het is zoveel meer dan een oase van rust in de storm van de Costa del Sol.

 

Wat deze charmante stad mist in monumenten heeft het meer dan genoeg in sfeer en levendigheid. De stad heeft een mooie mix van dingen te doen en te zien, alsmede straten die zijn verpakt met het leven rond de klok. Het goed aangesloten lokale transportsysteem maakt ook bewegen door de stad relatief eenvoudig.

Málaga: de feiten

 

malaga iglesia del sagradomalaga iglesia del sagrado Málaga is de op een na grootste stad van Andalusië, de zesde in Spanje en is de thuisbasis van ongeveer 500.000 mensen.

Het ligt aan de beroemde Costa del Sol, een baken voor toeristen op zoek naar zee, zon, zand en goede tijden.

 

De geschiedenis van Málaga is een van Europa's langste, het gebied is al bewoond gedurende bijna 3.000 jaar en was ooit onderdeel van de Carthaagse en Romeinse rijken, voordat die in de handen kwam van moslims in de 8e eeuw.

Als onderdeel van het Emiraat van Granada, was Malaga een van de laatste steden tijdens de Reconquista (herovering) en verschafte een onoverkomelijke object voor de christelijke vorsten tot het uiteindelijk in 1487 werd het opgenomen in de christelijke Spanje.

In de 19e eeuw onderging de stad een periode van snelle industrialisering, totdat het geld werd verspild en de productie werdt verplaatst naar elders. In de Spaanse Burgeroorlog, bleef de stad die oorspronkelijk in Republikeinse handen, maar in 1937, na het ondergaan van zware bombardementen vanuit de zee, kwam het stevig in het Franco kamp.

 

Vandaag, in de "hoofdstad van de Costa del Sol" speelt toerisme een belangrijke rol in de lokale economie, maar de positie van Málaga als de economische en administratieve hoofdstad van Zuid-Spanje helpt ook om de stad’s schatkist te overleven.

 

Het weer is ook de vriend van Málaga. Het heeft zeer milde winters (16°C - 20°C) en warme tot hete zomers (27°C -30°C), het regent bijna nooit en is ongelooflijk zonnig gedurende het hele jaar.

Málaga now!

malaga plaza de la constitucion

 

De twee grootste festivals in Málaga zijn Semana Santa (Heilige Week) die plaatsvindt in de zeven dagenvoorafgaand aan Pasen en de Feria de Málaga welke gehouden wordt tijdens de tweede week van augustus gedurende tien dagen.

 

Semana Santa in Malaga is een luidruchtige aangelegenheid.

Met kaarsen verlichte straten geven onderdak aan ongedwongen feestvreugde, flamenco en juichen.

De Feria de Málaga is een van die eigenaardige Spaanse van-alles-wat festivals, vol overmoed, vroomheid, alcohol doordrenkte straten en stierenvechten.

Ondanks dat zij niet wordt gezien als een van de culturele zwaargewichten in Zuid-Spanje, is Málaga grotendeels onopgemerkt door het strand liefdevolle horden en daardoor ruimte gecreërd voor de stad om adem te halen.

 

Een nieuw metro-systeem is in aanbouw en de stad is momenteel op de shortlist voor de 2016 Culturele Hoofdstad van Europa.

Oriëntering

 

malaga gateway alcazabaMálaga is niet precies gevuld met toeristische attracties.

Het kleine centrum is omgeven door, naar het noorden, Plaza de la Merced, het belangrijkste plein van de stad.

In het oosten staan hoog op de heuvel de Alcazaba de Málaga (Malaga Castle), verder de helling af naar het midden is de Catedral de Málaga.

In het zuiden is het lommerrijke Alameda Principal en in het westen de rivier Guadalmedina.

De belangrijkste winkel-deel van de stad, en ook waar u de meeste banken vinden, is gecentreerd rond de Calle Marques de Larios.

De belangrijkste monumenten zijn te vinden op de Calle San Agustín en Calle Alcazabilla.

De stad heeft twee stranden, de weg door de Tunel Alcazaba van Plaza de la Merced leidt u naar Playa de la Malagueta (Malagueta strand).

De meer gezinsvriendelijke Playa de Pedregalejo (Pedregalejo strand) is een beetje stiller, maar vereist het nemen van de 34 bus vanaf Alameda Principal.

Wandel Toer

 

We beginnen onze tocht in het hart van de oude stad aan de Calle Alcazabilla, naast het Teatro Romano (Romeinse theater).

Gebouwd in de 1e eeuw voor Christus tijdens het bewind van keizer Augustus, werden de ruïnes niet ontdekt tot 1951. Hoog boven Málaga, op de berg Gibralfaro, is de Alcazaba (‘s-zomers 9.00-20.15, in de winter 8.30 -19.30: Prijs: €2,20, gecombineerd Alcazaba en Gibralfaro: €3,55), een van de beste bewaarde islamitische burchten in Spanje.

 

Het bevat zowel een buitenste en binnenste citadel, is zeer schilderachtig met prachtige versierde interieuren en waterpartijen en biedt een geweldig uitzicht over de stad en de haven.

 

Verder langs de heuvel is het zelfs ouder, maar minder goed onderhouden Castillo de Gibralfaro (Gibralfaro kasteel).

 

Betere voorbeelden van islamitische vestingwerken zijn te vinden in Zuid-Spanje, maar de uitzichten op Malaga maken het de moeite waard om te bezoeken.

 

Na een bezoek aan de wonderen op de heuvel, is het nu tijd om de tocht omlaag Calle Alcazabilla doorgaan tot Plaza de la Aduana, rechtsaf naar Calle de la Cortina del Muelle in de richting van de Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación of meer gewoon Catedral de Málaga (10.00 -18.00 ma – vrij, 10.00-17.00 za, Gesloten zo & ma - Prijs: €5).

 

Gebouwd op de plaats van de belangrijkste moskee van de stad, duurde deze rechthoekige Renaissance kerk meer dan 200 jaar om te bouwen.

Bij de hoofdingang ligt het eens zo mooie maar nu drukke Plaza del Obispo (Obispo plein) en het Palacio Episcopal, een 16e eeuws paleis nu gebruikt als expositieruimte.

 

Kruipend dieper in de oude stad langs de Calle Molina Lario, linksaf langs Calle Santa Maríain om de Plaza de la Constitución (Constitution Square) te bezoeken. Het charmante 15e-eeuwse plein is een geweldige plek om op adem te komen.

malaga calle santiago

 

Een korte tocht ten noorden van het plein aan de Calle Granada is de Iglesia de los Santos Mártires, voornamelijk gebouwd in de Rococo stijl heeft het ook een zeer interessante Mudejar toren.

 

Verder langs de weg is het Museo Picasso (10.00-20.00 Ma - Do & Zon, 10.00-21.00 vr-za, ma gesloten, Prijs: Permanente Gallerij: €6, Tijdelijke tentoonstellingen €4,50 gecombineerd: €9) gelegen in de Palacio de Buenavista een 16e eeuws paleis uit de Renaissance. Het bevat meer dan 200 werken van de meester, waaronder schilderen, schetsen, sculpturen en keramiek.

 

Nu gaan we verder in de voetsporen van Picasso langs Calle Santiago naar Plaza de la Merced, het kloppend hart van de stad en de geboorteplaats van zijn beroemdste zoon.

 

 

De Fundación Picasso Museo Casa Natal (ma - zo 09.30h-20.00h; Prijs €2) is een museum gewijd aan de grote man, maar dit keer in het huis waar hij geboren werd.

 

Het plein werd oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw en werd uitgebreid in de 18e eeuw en is een aangenaame plek om de tijd te verdrijven, of als alternatief, kan je door de tunnel lopen voor het strand en een duik in de zee.

Vijf dingen gratis te doen in Málaga  

 

Hieronder zijn enkele van de grote dingen die je kunt doen in Malaga zonder een cent.

  1. Het normaal prijzige Museo Picasso (Het Picasso Museum) is gratis op zondag tussen 18.00h-20.00hmalaga pool alcazaba
  2. Het Alcazaba en Castillo de Gibralfaro zijn vrij te bezoeken op zondag vanaf 14.00 tot sluitingstijd.
  3. Mercado de Atarazanas (Atarazanas Markt), gelegen in het hart van de oude stad, was oorspronkelijk een 14e eeuwse Moorse scheepswerf, maar is nu ieen geweldige plek om te genieten van de geluiden en geuren van het moderne Málaga. Het is geopend 08.00-14.00, maandag tot en met zaterdag.
  4. De CAC Málaga - Centro de Arte Contemporáneo (Centrum van Málaga voor Hedendaagse Kunst) herbergt een brede selectie van 20e en 21e eeuwse kunst, met werk van Damian Hirst, Louise Bourgeois en de lokale Andalusische kunstenaars. Het is geopend van maandag tot en met zondag en is gratis.
  5. Geen lijst van gratis activiteiten in Malaga zou niet compleet zijn zonder het strand. Er zijn een aantal om uit te kiezen en zijn te bereiken te voet of met het openbaar vervoer. Dus glij in de weinig benijdenswaardige strakke zwembroek en op weg naar beneden.

Uitgaan in Málaga

 

Zoals elke zichzelf respecterende Andalusische stad, begint het nachtleven van Malaga laat, met de bars die pas starten alleen maar gaat om ongeveer middernacht en dat gaat de hele nacht door tot de volgende ochtend.

Het grootste deel van het nachtelijke plezier te vinden in drie gebieden.

 

malaga catedralmalaga catedral • Plaza Uncibay en de omliggende straten, net ten noorden van de kathedraal, is de plaats waar de nachtclubs en een grote verscheidenheid aan bars en pubs voor ieder wat wils is te vinden.

 

Dit gebied is ook de thuisbasis van een aantal gay bars en clubs. Net ten noorden van Plaza Uncibay op Plaza de la Merced, kun je veel Spanjaarden vinden die deelnemen aan de grote traditie van de "botellon" (simpel gezegd, het drinken van alcohol op straat met vrienden).

 

• Het gebied rond het strand La Malagueta bevat vele bars en restaurants.

Het is iets meer upmarket, een beetje duurder en vol mensen gekleed om indruk te maken. • Pedregalejo, een voorstad ten oosten van het centrum van de stad, heeft misschien wel de meest kosmopolitische mix en is populair bij toeristen en buitenlandse studenten die studeren aan de nabijgelegen Spaanse taalscholen.

 

Er zijn vele bars en restaurants met terrassen die een prachtig uitzicht over het water bieden.

Dingen om te kopen en te proberen

 

Málaga gerechten worden gedomineerd door de zee voor de deur en zijn bekend om de gebakken vis.

Enkele van de meest typische gerechten zijn Espetos (gegrilde sardientjes gespiest op een bamboe stok), coquinas (mosselen gekookt in witte wijn) en Cazon en adobo wat een Andalusische specialiteit is en bestaat uit hondshaai gemarineerd in knoflook en azijn.

Málaga heeft veel lokale wijnen zoals Dulce of Moscatel, perfect voor degenen die graag hun wijnen zoet hebben.

 

Concept van de tijd in Spanje

 

De notie van tijd in Spanje kan heel anders zijn dan in de noordelijke / oostelijke Europese landen.

Allereerst, wees ervan bewust dat het nachtleven hier niet begint voor ten minste 22.00 uur en dat is dan een zeer vroege start.

 

Als je wilt gaan clubben, dan in het algemeen gaan de mensen de club niet eerder binnen dan 00.30u tot 01:00u.

 

Als u wilt dineren met vrienden, heb dan een late lunch omdat het dineren niet begint voor 22:00.

Trouwens, in Spanje komt bijna niemand op tijd.

Het is ok om 30 minuten te laat te zijn.

Dus als je hebt afgesproken met je Spaanse vrienden houdt hiermee rekening en ga niet lopen als hij / zij niet op tijd aankomen!

 

Tijdens een siesta, die in Spanje kan gebeuren tussen 14.00-17.00, zijn de meeste winkels en bedrijven gesloten.

Je kunt niet echt een siësta waarderen tot je Andalusië bezoekt, waar de ondraaglijke hitte voorkomt dat je iets doet of bezoekt.

Hier kunt eigenlijk eindelijk begrijpen wat de nuttige en levensreddende kracht is van een siësta! In Spanje begint het weekend vroeg.

 

De meeste bedrijven eindigen meestal op vrijdag in de vroege namiddag (14.00-15.00), dus wees erop voorbereid dat je niet in staat zal zijn om alles officieel te doen op dat moment.

Ook banken werken niet echt zo hard in Spanje.

Als u een bank wilt bezoeken, doe het dan tussen 08.00-14.00.

Buiten deze tijden zijn ze normaal gesloten.

Geldautomaten zijn 24-uurs beschikbaar, dat wel.

Mobiel: (+31) 646 290 161(+31) 646 290 161 - webmaster
Email: info@costadelsol-rentals.nl
Webmaster
Volg op Google plus
p